Tampografia este bazată pe procesul de preluare a stratului de cerneala de pe forma de imprimare (clișeul tampografic) și aplicarea acestuia pe suprafața de imprimat cu ajutorul unui tampon elastic confectionat din silicon.
Forma pentru imprimare (cliseul) are portiuni gravate în zona imaginii de imprimat, ce vor fi umplute cu cerneala, iar tamponul actionat mecanic sau pneumatic va prelua cerneala de pe clișeu și o va transfera pe suprafața obiectului de imprimat.
Proprietățile chimice și elasticitatea tampoanelor din silicon fac posibilă imprimarea pe obiecte cu forme diferite: cilindrice, sferice, conice, dar și pe suprafete plane.
Datorită proprietatilor chimice ale cernelurilor, pot fi imprimate tampografic diferite tipuri de materiale, precum:
- Plastic: Polipropilenă PP, PVC, PE, PET, silicon, cauciuc, acryl, stirenul, acrilul, policarbonatul, vinilul, butiratul, ABS, PAL;
- Lemn, MDF, Pal
- Metale: otel inox, otel vopsit, aluminiu, metal lăcuit etc.
- Nemetale: Aluminiu, alamă, cupru
- Sticlă
- Ceramică și porțelan
- Carton și hârtie
- 1 echipamente care imprima la 2 culori;
- 1 echipament care imprima la 1 culoare
Dată fiind experiența foarte mare a specialiștilor noștri și dotarea tehnologică modernă pe care o avem putem asigura imprimarea unor mari cantități de produse, spre exemplu intr-un singur schimb de lucru (8 ore) imprimăm aproximativ 2000-5000 de obiecte.